Beginpagina > Activiteiten > Educatieve > Animaties en geleide bezoeken, o. a. ‘De geschiedenis (...) > Animaties en geleide bezoeken, o. a. ‘De geschiedenis (...)

Animaties en geleide bezoeken, o. a. ‘De geschiedenis van de technieken vertelt aan kinderen’

Heel wat elementen van onze alledaagse wereld zijn het resultaat van eeuwenlange evoluties. Wij menen dat deze technologieën modern zijn, maar in feite gaan zij terug op een ver verleden. Deze technieken zijn het resultaat van pogingen, geniale invallen, toeval en vooral van een zeer lange geschiedenis van kennisoverdracht.

Gebruik makend van experimenten, maquettes en een merkwaardige verzameling van industriële machines heeft het NCGW samen met La Fonderie drie animaties uitgewerkt over de geschiedenis van de wetenschappen en de industrieel bruikbare toepassingen.

Inlichtingen
Waar ? in la Fonderie
Duur ? 1u30-2u
Beoogd publiek ? Kinderen tussen 10 en 12 jaar, van de twee laatst jaren van het lager onderwijs tot het eerste jaar van het secundair onderwijs. De activiteit is transversaal en multidisciplinair, zowel wat de wetenschap als de geschiedenis betreft.
Toegangsprijs ? De activiteiten van La Fonderie zijn gratis toegankelijk voor schoolgroepen en jeugdorganisaties die door de Franstalige Gemeenschap worden erkend.
Reserveren
La Fonderie
Ransfortstraat 27
te 1080 Brussel
telefoon: 02 410 99 50
Email :parcours.lafonderie@skynet.be
Website : http://www.lafonderie.be
Open van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u.info visites 369577

     COCOF
                      Avec le soutien de la Commission
                           communautaire française