Beginpagina > Activiteiten > Educatieve > De tuin der ziekten in Anderlecht : Karel de Grote en (...) > De tuin der ziekten in Anderlecht : Karel de Grote en (...)

De tuin der ziekten in Anderlecht : Karel de Grote en Erasmus vertellen kinderen over geneeskrachtige planten

Van april tot oktober, het NCGW leidt workshops in het Erasmushuis in Anderlecht. Deze activiteit richt zich op twee belangrijke figuren die representatief zijn voor hun respectieve tijdperk, i.e. Karel de Grote en Erasmus, en biedt de gelegenheid om de leerlingen te laten kennismaken met de medische kennis tijdens de Middeleeuwen en de renaissance. Tevens wordt de nadruk gelegd op de Arabisch-islamitische inbreng in deze ontwikkelingen.
Een deel van het bezoek is gewijd aan de ontdekking van de tuin der ziekten van het Erasmushuis in Anderlecht. Aan de hand van verschillende ludieke activiteiten kunnen de leerlingen de bekendste planten identificeren en iets leren over hun therapeutisch gebruik.
Het tweede deel van de workshop vindt binnen plaats en draait rond het bereiden van verschillende producten op basis van vaak voorkomende planten zoals tijm, kamille of lavendel.

Doelpubliek
Kinderen van 9 tot 14 jaar uit de drie laatste jaren van het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs. Alle activiteiten zijn transversaal en multidisciplinair opgevat: ze slaan een brug tussen wetenschap en geschiedenis.

Tarief: 100 euro/klas

Wanneer ? van midden april tot eind oktober

Informatie:
Erasmushuis, Kapittelstraat 31, 1070 Anderlecht

Duur van het bezoek: 3 uur

Op de website van het Erasmushuis kunt u een
pedagogisch dossier downloaden:www.erasmushouse.museum

Reservering:
Erasmushuis
Telefoon: 02 521 13 83
E-mail: info@erasmushouse.museum

Dit project werd gerealiseerd dankzij de steun van en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

en het Fonds Paul, Suzanne, Renée Lippens, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.info visites 369577

     COCOF
                      Avec le soutien de la Commission
                           communautaire française